Skip to content

Rijschool Caland: 20 jaar rijles met passie dankzij de balie, de koffietafel en het praatje met je instructeur 

Rijschool Caland bestaat officieel 20 jaar! In die tijd hebben we al duizenden cursisten op weg geholpen naar hun rijbewijs. We zijn trots op wat we hebben bereikt en we kijken uit naar de toekomst.

In 2003 startten we met een klein team van instructeurs. Om precies te zijn met twee: Irem en Zafer. We hadden een duidelijke visie: we wilden rijles geven met passie en aandacht voor de individuele leerling. Die visie is nog steeds ons uitgangspunt.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich op hun gemak voelen tijdens de rijlessen. Daarom werken we met een klein team van ervaren instructeurs. Zij nemen de tijd om cursisten goed te leren rijden en hen te begeleiden in hun leerproces.

In de afgelopen 20 jaar hebben we veel geleerd en zijn we continu bezig met verbetering. We zijn trots op de kwaliteit van onze rijlessen en we zijn ervan overtuigd dat we cursisten de beste kans geven om hun rijbewijs te halen.

We willen iedereen bedanken die ons de afgelopen 20 jaar heeft gesteund. We kijken uit naar de toekomst en we hopen nog vele jaren rijles te mogen geven aan mensen in de regio.

De koffietafel

Bij Rijschool Caland vinden we het belangrijk dat leerlingen zich op hun gemak voelen. Daarom bieden we een gratis koffietafel aan voor leerlingen en hun ouders of begeleiders.

Tijdens de koffietafel kunnen leerlingen en hun ouders of begeleiders elkaar ontmoeten en kennismaken met de instructeurs. De instructeurs geven een korte presentatie over de rijlessen en de examens.

De koffietafel is ook een goede manier om onze niet-Nederlandstalige leerlingen op weg te helpen. Het helpt de vele expats die op onze hulp vertrouwen om zich op hun gemak te voelen. Het bladeren in onze lesboeken geeft nieuwe Nederlandse rijders een beeld van de regels in het Nederlandse verkeer.

Het praatje vooraf en achteraf

Naast de koffietafel vinden we het ook belangrijk om een praatje te maken met leerlingen vooraf en achteraf.

Voorafgaand aan de rijles nemen onze instructeurs en baliemedewerkers de tijd om de leerling te leren kennen en om de doelen van de proefles te bespreken.

Achteraf bespreken we de proefles met onze leerling en geven we feedback. 

Het praatje vooraf en achteraf helpt ons om onze leerlingen goed te begeleiden en om ervoor te zorgen dat ze het maximale uit hun rijlessen halen.

Ouders

Ouders zijn steeds belangrijker bij het rijles proces. Zij zijn vaak degenen die de rijlessen betalen en zij willen er zeker van zijn dat hun kind goed wordt begeleid.

Bij Rijschool Caland vinden we het belangrijk om ouders te betrekken bij het rijles proces. We nodigen ouders dan ook van harte uit om deel te nemen aan de koffietafel en we zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden.

We zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen leerling, instructeur en ouders leidt tot het beste resultaat.

Apps voor shared driving

In de huidige tijd zijn er veel moderne vormen van autorijden en steeds meer apps voor shared driving beschikbaar. Deze vormen van vervoer zijn vaak goedkoper en gemakkelijker dan het hebben van een eigen auto. Daarmee neemt ook de noodzaak om je rijbewijs te halen voor veel mensen af.

Ondanks deze ontwikkelingen blijft een eigen rijbewijs zeer waardevol. Een eigen rijbewijs geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, wanneer je wilt. Het geeft je ook de mogelijkheid om een baan te vinden die afhankelijk is van een rijbewijs.

Bij Rijschool Caland zijn we ervan overtuigd dat een eigen rijbewijs een onmisbare skill is in de 21e eeuw. Met onverminderde passie en een deskundig team van tien rijles instructeurs en baliemedewerkers helpen we jou op weg. Daarom hebben we onze slogan gekozen:

#wetakeyouthere ❌❌❌

Meer weten? Hier lees je alle uitgebreide voorwaarden en overige informatie in onze FAQ.
Vragen? Neem contact op met onze balie.

×

Proefles aanvragen

Na ontvangst van je aanvraag nemen we binnen één werkdag contact met je op om samen een datum te plannen en al je vragen te beantwoorden.