snel motorrijlessen in Amsterdam doen

Motorrijles Amsterdam

Motor rijlessen Amsterdam

Heeft het gevoel van vrijheid op twee wielen jou altijd al aangesproken? Bij Rijschool Caland ontdek je niet alleen hoe je veilig en zelfverzekerd de motor beheerst, maar ook de ongekende vrijheid die motorrijden met zich meebrengt. Voor een motorrijles in Amsterdam bieden we je een compleet pakket aan: van de basis tot aan het behalen van je motorrijbewijs, alles voor een eerlijke en duidelijke prijs.

doe nu motorrijlessen in amsterdamen haal je MOTORRIJBEWIJS

Wat ga je doen?

Het traject naar je motorrijbewijs en motorrijles Amsterdam bij Rijschool Caland omvat de volgende stappen:

Aantal geslaagden
0 +
Jaren ervaring
0 +
Slagingspercentage
0 %

Kledingeisen motorrijles amsterdam

Wij regelen de juiste kleding

Bij ons staat jouw leerervaring centraal, en dat betekent ook zorgen voor jouw veiligheid en comfort vanaf de eerste les. We voorzien je van de nodige motorkleding en helm, zodat je, goed beschermd, je volledig kunt focussen op het beheersen van het motorrijden. En je daadwerkelijk kunt beginnen met je motorrijles Amsterdam

Wij regelen:

Uiteraard mag je ook zelf voor je eigen motorkleding zorgen.

Verschillende motorrijbewijzen

Praktische informatie

Om een motorrijbewijs te halen, moet je twee praktijkexamens afleggen: één voor voertuigbeheersing (AVB) en één voor verkeersdeelname (AVD). Er zijn drie categorieën motorrijbewijzen: A1 voor lichte motoren, A2 voor middelzware motoren, en A voor zware motoren.

De wetgeving rond het motorrijbewijs is in november 2017 aangepast aan EU-regels. Wie voor die tijd zijn rijbewijs behaalde, valt nog onder de oude regelgeving.

Als je 18 jaar oud bent, kom je in aanmerking voor het A1 motorrijbewijs, geschikt voor lichte motoren. Vanaf je 17e mag je al starten met het nemen van rijlessen en kun je het theorie-examen afleggen.

Vanaf je 20e kun je het A2 motorrijbewijs voor middelzware motoren halen. Je mag op deze leeftijd beginnen met rijlessen voor dit type motor, mits je geslaagd bent voor je motortheorie-examen of al in het bezit bent van een autorijbewijs.

Vanaf je 21e kun je voor het A-rijbewijs voor zware motoren gaan. Rijlessen zijn toegestaan vanaf deze leeftijd, mits je geslaagd bent voor het motortheorie-examen of een autorijbewijs hebt. Als je het A-rijbewijs haalt vóór je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs, wat beperkingen met zich meebrengt totdat de code vervalt, twee jaar na het behalen van het rijbewijs of wanneer je 24 wordt. Dan mag je elke motorfiets rijden zonder extra examen.

Google

Reviews

Thijs R
Thijs R
Lees verder
Erg fijne rijschool, Yasin en Zafer zijn beide goede instructeurs. Examens worden ook lekker snel ingepland, had met een maand of 2 mijn AVB en AVD al ingepland.
Patrick Camara
Patrick Camara
Lees verder
Goede instructeurs! (Ik heb lessen gehad met Semanur, Yasin, Muhammet en Emre) Ze geven goede tips en goede feedback na de lessen. Voordat ik begon met rijden wist ik vrij weinig , maar na alle lessen voel ik me comfortabel tijdens het rijden.
Freek van Engelen
Freek van Engelen
Lees verder
Super fijne rijschool! Ik zelf heb met Emre gereden. Veel gelachen maar buiten dat ook veel en snel geleerd. Door hem in een keer geslaagd! Echt een aanrader dus! Groetjes van Van Bommel.
Edgar Elizabeth
Edgar Elizabeth
Lees verder
Hele fijne rijschool instructeurs zijn relax en duidelijk en geduldig. bedankt guys en ook de dames van de balie jullie zijn allemaal toppers!
Edgar Elizabeth
Edgar Elizabeth
Lees verder
De instructeurs Zafer en Yasin zijn geweldig! Alle rust en geduld. Goede instructies en super meedenken. De dames van de balie zijn ook geweldig! Meedenken, helpen plannen en alles binnen hun macht doen om je te laten slagen. Jullie zijn kanjers!!
Daniel Streim
Daniel Streim
Lees verder
Top rijschool! AVB en AVD in een keer gehaald! De rij instructeurs en hun collega’s zijn heel relax en professioneel! Ik kan ze 100% aanraden!
Sam Spijkerman
Sam Spijkerman
Lees verder
Ik wilde het examen snel halen en heb het binnen 2,5 weken gehaald bij Yasin! Top rijschool en ze hebben hun best gedaan mij het zo snel mogelijk te laten halen omdat ik een tijdje naar het buitenland ga.
Mark Kassteen
Mark Kassteen
Lees verder
Hele prettige ervaring met het succesvol behalen van mijn motorrijbewijs. Kundige en leuke instructeurs, die je snel het vertrouwen geven om de weg op te gaan. Goede, gezellige en ongedwongen sfeer op de rijschool zelf. Staat altijd een bakkie koffie klaar. Bedankt allen!
Bekir Dogan
Bekir Dogan
Lees verder
Na een dag cursus gehad te hebben voor de dag van mijn examen, werd alles heel informatief en netjes uitgelegd. Met de inzet van Emre als theoriedocent, kan ik met trots zeggen dat ik ben geslaagd voor mijn motor theorie!
Previous
Volgende

AVB examen amsterdam

Het AVB examen

Het AVB-examen vindt plaats op speciale CBR-motoroefenterreinen. Niet elke locatie heeft een oefenterrein, dus soms is reizen nodig. Bij aankomst is er gelegenheid om te oefenen. 

Je slaagt als je 5 van de 7 oefeningen correct uitvoert; je mag op 2 oefeningen zakken. Dit proces test je voertuigbeheersing en bereidt je voor op veilige verkeersdeelname.

Oefeningen

AVD examen amsterdam

Het AVD Examen

Na het succesvol afronden van het AVB-examen richt je je op het AVD-examen, waarbij je de openbare weg op gaat onder begeleiding van een instructeur, die communicatie onderhoudt via een microfoon. De voorbereiding omvat drie thema’s: het rijklaar maken van je motor, voertuigbeheersing met focus op kijktechniek, remmen, volgafstand, inhalen, en afslaan, en veiligheid gericht op anticiperen en besluitvaardig rijgedrag.

Voor het AVD-examen is er een voorrijduur om te wennen en zenuwen te verminderen, waarbij de examinator let op kijkgedrag, positie op de weg, en interactie met andere weggebruikers.

Motor rijles kosten

Tarieven motorrijles

Pakketten

 • Mini € 999,-

  10 lessen + AVB + AVD EXAMENS

 • Compact € 1.256,-

  15 lessen + AVB + AVD EXAMENS

 • Basis € 1.506,-

  20 lessen + AVB + AVD EXAMENS

 • Premium € 1.999,-

  30 lessen + AVB + AVD EXAMENS

 • Administratiekosten € 29,50
 • Toeslag spoed € 100,-

  (optioneel)

Losse tarieven

 • Proefles € 50,-
 • Losse rijles € 55,-
 • Strippenkaart 6 € 324,-
 • Strippenkaart 10 € 530,-
 • AVB examen € 201,-

  (voertuigbeheersing)

 • AVD examen € 305,-

  (Vekeers-deelname)

 • Gezondsheidsverklaring € 44,50

  (verplicht, aan te vragen via cbr.nl)